Noticia | Carrera de la mujer

Obertes les inscripcions per a la Cursa de la Dona Central Lechera Asturiana de Barcelona del 12 de novembre

06/09/2023
Obertes les inscripcions per a la Cursa de la Dona Central Lechera Asturiana de Barcelona del 12 de novembre

Barcelona es prepara per tornar a tancar el 2023 el circuit de la Cursa de la Dona Central Lechera Asturiana i obre inscripcions ja per a la cita del 12 de novembre. Les més de 30.000 dones que es congregaran a la capital catalana poden des d'avui fer-se amb el dorsal i amb la samarreta oficial de la “Marea Rosa” a la web www.carreradelamujer.com. Podran participar totes les dones i nenes a partir de 8 anys que vulguin completar l’atractiu recorregut que es confirmarà properament a la Ciutat Comtal i unir-se, posteriorment, al festival de fitness i aeròbic d'una hora de durada a l'àrea de postmeta, després de la cursa, un gran festival esportiu guiat pels millors monitors de Zumba, Ballet Fit, Les Mills i Rebaila.

Amb les més de 30.000 participants de Barcelona, que serà el colofó a aquest any, se superaran les 110.000 dones que es posin un dorsal en alguna de les 9 proves en què la “Marea Rosa” ha conquerit l'asfalt aquest 2023 .

El costat solidari és molt important per a la Cursa de la Dona, en finalitzar l’any es farà una aportació final del circuit a l'Associació Espanyola Contra el Càncer de 75.000 euros, IVA inclòs. Com a novetat aquest any en fer la inscripció també es dóna l'opció de donar-los directament la quantitat extra que es vulgui i se seguirà recolzant econòmicament tres fundacions centrades a protegir les dones en diferents àmbits: Wanawake Mjujer, Fundació GEICAM i Clara Campoamor.

A més, a Barcelona hi ha la possibilitat d'adquirir fins a 50 dorsals 100% solidaris a favor de l'Associació de Dones Ca l'Aurèlia, que ha creat un espai de suport a Catalunya que permet lluitar contra la violència masclista a través de dues vessants: el treball individual amb les dones que pateixen o han patit violència i el treball associatiu i de participació social. És una ONG sense ànim de lucre, on tots els serveis són gratuïts i orientats a aconseguir l'apoderament de les dones: ajut psicològic individual, grups d'ajuda mútua, orientació jurídica i atenció telefònica personalitzada.

Pulseras Rosas estarà present també a totes les fires tallant cues de cabell i donant perruques a les dones més desafavorides, gràcies al suport del Banco Santander. A Barcelona, la fira SportWoman que s'amplia respecte a edicions anteriors, serà a Complex Esportiu La Mar Bella, a l'Avinguda del Litoral, 86.

La Z Zurich Foundation continua la seva cooperació un any més amb la Cursa de la Dona Central Lechera Asturiana de la mà de Zurich Seguros, un dels patrocinadors del circuit. A la capital catalana aportarà un euro per cada dona que travessi la meta a l'Associació de Dones Ca l’Aurèlia.

En el cas d'aquesta cita barcelonina de novembre, les participants també poden col·laborar, dins de la campanya +SOLIDÀRIES, amb ADAEC, Associació d'Afectades d'Endometriosi. La Cursa de la Dona també ajuda a visibilitzar la lluita contra la violència de gènere, i totes les participants portaran el mateix dorsal, el 016, el número d’atenció telefònica a víctimes de la violència de gènere, i que no deixa cap empremta a la factura telefònica.

El 2023 l'Asociación Española de Cáncer de Mama Metastásico estarà a totes les ciutats. El moviment #laMquefalta, engegat per Alianza Daiichi Sankyo | AstraZeneca i l’Asociación Española de Cáncer de Mama Metastásico (ACMM), crida a l'acció de ciutadans, empreses i institucions per visibilitzar l'estadi metastàtic del càncer de mama i conscienciar la societat sobre aquesta malaltia. La conversa sobre càncer de mama queda incompleta si no es parla de metàstasi, i actualment és poc coneguda per la població. Amb aquest moviment es vol incidir especialment en les peculiaritats, l'abordatge i les necessitats dels pacients amb càncer de mama metastàtic que afecta cada any més persones al nostre país.

 

CURSA DE LA DONA VIRTUAL

També serà possible inscriure's gratuïtament a les curses “virtuals” de les nou ciutats seus del circuit nacional, que permetrà a les corredores que ho vulguin sumar els 5 quilòmetres de manera individual a qualsevol lloc del món. La inscripció a la prova virtual també inclourà l'opció de rebre la samarreta Oysho oficial de la Cursa de la Dona 2023.

Entre els objectius prioritaris es manté l'esforç per incorporar les dones de totes les edats a la pràctica habitual de l'esport, lluitar contra el càncer i conscienciar sobre la importància de la prevenció, així com promoure hàbits de vida saludables per evitar-lo en la mesura de possible, i combatre la violència de gènere i les desigualtats socials i educatives que pateixen les dones.

La Cursa de la Dona Central Lechera Asturiana 2023 compta amb el patrocini de Central Lechera Asturiana, Oysho i Banco Santander. Amb ells hi ha Marlene, TotalEnergies, Zurich Seguros, Daiichy-Sankyo AstraZeneca, Welnia, ElPozo Bienstar i Nestlé Fitness. Amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona, i dels patrocinadors locals Instiut Odontològics, Seidypharm de Seid Lab i Norauto.

Patrocinadores del circuito

Colaboradores del circuito