Barcelona

17.11.24

Barcelona

Próximamente
Santander
Oysho

33.000 dones s'uneixen a la Marea Rosa de la Carrera de les Dones Central Lechera Asturiana de Barcelona

13/11/2023
33.000 dones s'uneixen a la Marea Rosa de la Carrera de les Dones Central Lechera Asturiana de Barcelona

La Carrera de les Dones Central Lechera Asturiana de Barcelona ha congregat un total de 33.000 participants, la qual cosa la converteix en la prova esportiva femenina de major participació en tota Europa en aquest any 2023. El circuit renovat de gairebé 8 quilòmetres ha conduït a la “Marea Rosa” de dones per alguns dels principals carrers del centre de la Ciutat Comtal, amb sortida i meta als voltants de l'Arc del Triomf. Després de la carrera a peu, s'ha celebrat també un festival de fitnes i aeròbic d'una hora guiat pels millors monitors de Les Mills, Dance Emotion, Ballet Fit i Zumba, i l'actuació musical de Team D’Luxe.

La catalana Cristina Silva ha liderat la Marea Rosa des del tret de sortida i ha estat la primera en creuar la meta parant el crono en 26:47. Ha aconseguit la victòria amb un avantatge de gairebé mig minut sobre l'aragonesa Sara Benedí, que venia de vèncer en la Carrera de les Dones Central Lechera Asturiana de Saragossa i que li ha posat molt difícil. Anna Beltrán ha sigut tercera amb un temps de 27:35, mentre que Laura Vílchez i Silvia Segura, han sigut quarta i cinquena, respectivament. Les cinc primeres classificades són corredores de l'equip Oysho.

Ha estat una jornada esportiva i solidària en la qual s'han homenatjat abans de la sortida a la triatleta paralímpica Eva Moral, que ha format part de l'equip Sports Santander, i a l'atleta paralímpica Melani Berges, per la seva contribució a l'esport femení i a la societat.

 “Ha estat molt emocionant aconseguir la victòria a la meva ciutat, compartint asfalt amb 33.000 dones, tota Barcelona tenyida de rosa. El recorregut és preciós, i encara que ha estat el meu debut en la Carrera de la Dona ja estic desitjant tornar l'any que ve per a intentar guanyar de nou”, ha assegurat la barcelonina Cristina Silva després de creuar la meta.

 

UNA CITA MOLT SOLIDÀRIA I ACTIVA

El costat solidari és molt important per a la Carrera de les Dones, i a final d'any, després d'haver finalitzat el circuit a Barcelona amb la prova d'avui, es realitzarà una aportació a l'Associació Espanyola Contra el Càncer de 75.000 euros, IVA inclòs. Com a novetat d’enguany, en fer la inscripció també s'ha donat l'opció de donar-los directament la quantitat extra que es vulgui i es continuarà fent costat econòmicament a tres fundacions centrades en protegir les dones en diferents àmbits: Wanawake Dona, Fundació GEICAM i Clara Campoamor. A més, a Barcelona hi ha hagut la possibilitat d'adquirir fins a 50 dorsals 100% solidaris a favor de la Associació de Dons Ca l’ Aurèlia i 100 dorsals igualment 100% solidaris a benefici de Special Olympics. La Z Zurich Foundation aportarà el 50% de la quantitat total que es recapti per a aquest projecte i per a cadascun dels projectes solidaris locals del circuit.

ACNUR, l'Agència de l'ONU per als Refugiats, ha col·laborat amb la Carrera de la Dona perquè més de 30 nenes i dones refugiades i sol·licitants d'asil participin de manera gratuïta en aquest esdeveniment. Per a aquestes nenes i dones forçades a fugir de guerres, violència o persecució, l'esport és una eina fonamental que reforça la seva integració en la societat d'acolliment, i que fomenta el seu benestar físic i mental. La projecció de la Carrera de la Dona en les diferents ciutats on se celebra permet a més visibilitzar la realitat de les refugiades i sol·licitants d'asil i la seva capacitat de superació i resiliència.

A més, altres 30 dones refugiades acollides per la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat (CEAR) a Barcelona també han participat en la Carrera de la Dona aquest diumenge. Dones que han arribat a Barcelona després de fugir dels seus països d'origen per a buscar una nova llar on continuar amb les seves vides. En el seu procés d'inclusió a la ciutat, participar en aquesta carrera els permet gaudir d'una activitat d'oci on divertir-se mentre practiquen esport i s'empoderen. Formaran part d'una activitat única per a crear vincles amb la ciutat i les seves noves veïnes.

La Fundació Ibn Battuta, una entitat d'àmbit estatal que treballa per la inclusió i la cohesió social de les persones d'origen immigrant perquè siguin ciutadans/as amb drets i deures i en igualtat d'oportunitats, també ha rebut de l'organització de la prova 100 dorsals gratuïts.

Polseres Roses ha estat present també en totes les fires a nivell nacional tallant les cues i donant perruques a les dones més desfavorides, gràcies al suport del Banc Santander. La Z Zurich Foundation continua la seva cooperació un any més amb la Carrera de la Dona Central Lechera Asturiana de la mà de Zurich Assegurances, un dels patrocinadors del circuit. A la Ciutat Comtal aportarà un euro a la Associació de Dons Ca l’ Aurèlia per cada dona que travessi la meta. I les 33.000 participants també han pogut col·laborar, dins de la campanya +SOLIDÀRIES, amb ADAEC, l'Associació d'Afectades d'Endometriosi Crònica.

En 2023 l'Associació Espanyola de Càncer de Mama Metastásico ha estat en totes les ciutats. El moviment #laMquefalta, posat en marxa per l'Aliança Daiichi Sankyo | AstraZeneca i l'Associació Espanyola de Càncer de Mama Metastásico (ACMM), crida a l'acció de ciutadans, empreses i institucions per a visibilitzar l'estadi metastásico del càncer de mama i conscienciar a la societat sobre aquesta malaltia. La conversa sobre càncer de mama està incompleta sinó es parla de metàstasi, i actualment és poc coneguda per la població. Amb aquest moviment es vol incidir especialment en les peculiaritats, l'abordatge i les necessitats dels pacients amb càncer de mama metastásico que afecta cada any a més persones al nostre país.

La Carrera de les Dones Central Lechera Asturiana 2023 compta amb el patrocini de Central Lechera Asturiana, Oysho i Banc Santander. Al costat d'ells està Marlene, TotalEnergies, Zurich Segurs, Daiichy-Sankyo AstraZeneca, Welnia, ElPozoBienstar i Nestlé Fitnes. Amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona, i dels patrocinadors locals Instituts Odontologics, Arròs Montsià, Seidypharm Seid Lab, Honda, Llaura, Axalta, Dansi Motion, Toyota Team’s Motor, Sonaktrona i Norauto.

33.000 mujeres se unen a la Marea Rosa de la Carrera de la Mujer Central Lechera Asturiana de Barcelona

13/11/2023
33.000 mujeres se unen a la Marea Rosa de la Carrera de la Mujer Central Lechera Asturiana de Barcelona

La Carrera de la Mujer Central Lechera de Barcelona ha congregado un total de 33.000 participantes, lo que la convierte en la prueba deportiva femenina de mayor participación en toda Europa en este año 2023. El renovado circuito de casi 8 kilómetros ha conducido a la “Marea Rosa” de mujeres por algunas de las principales calles del centro de la Ciudad Condal, con salida y meta en los alrededores del Arco del Triunfo. Tras la carrera a pie, se ha celebrado también un festival de fitness y aeróbic de una hora guiado por los mejores monitores de Les Mills, Dance Emotion, Ballet Fit y Zumba, y la actuación musical de Team D’Luxe.

La catalana Cristina Silva ha liderado la Marea Rosa desde el pistoletazo de salida y ha sido la primera en cruzar la meta parando el crono en 26:47. Ha logrado la victoria con una ventaja de casi medio minuto sobre la aragonesa Sara Benedí, que venía de vencer en la Carrera de la Mujer Central Lechera Asturiana de Zaragoza y que se lo ha puesto muy difícil. Anna Beltrán fue tercera con 27:35, mientras que Laura Vílchez y Silvia Segura, fueron cuarta y quinta, respectivamente. Las cinco primeras clasificadas son corredoras del equipo Oysho.

Ha sido una jornada deportiva y solidaria en la que se han homenajeado antes de la salida a la triatleta paralímpica Eva Moral, que ha formado parte del equipo Sports Santander, y a la atleta paralímpica Melani Berges, por su contribución al deporte femenino y a la sociedad.

 “Ha sido muy emocionante lograr la victoria en mi ciudad, compartiendo asfalto con 33.000 mujeres, toda Barcelona teñida de rosa. El recorrido es precioso, y aunque ha sido mi debut en la Carrera de la Mujer ya estoy deseando regresar el año que viene para intentar ganar de nuevo”, ha asegurado la barcelonesa  Cristina Silva tras cruzar la meta.

 

UNA CITA MUY SOLIDARIA Y ACTIVA

El lado solidario es muy importante para la Carrera de la Mujer, y a final de año, tras haber finalizado el circuito en Barcelona con la prueba de hoy, se realizará una aportación a la Asociación Española Contra el Cáncer de 75.000 euros, IVA incluido. Como novedad este año al hacer la inscripción también se ha dado la opción de donarles directamente la cantidad extra que se quiera y se seguirá apoyando económicamente a tres fundaciones centradas en proteger a las mujeres en distintos ámbitos: Wanawake Mujer, Fundación GEICAM y Clara Campoamor. Además, en Barcelona ha habido la posibilidad de adquirir hasta 50 dorsales 100% solidarios a favor de la Associació de Dones Ca l’ Aurèlia y 100 dorsales igualmente 100% solidarios a beneficio de Special Olympics. La Z Zurich Foundation aportará el 50% de la cantidad total que se recaude para este proyecto y para cada uno de los proyectos solidarios locales del circuito.

ACNUR, la Agencia de la ONU para los Refugiados, ha colaborado con la Carrera de la Mujer para que más de 30 niñas y mujeres refugiadas y solicitantes de asilo participen de manera gratuita en este evento. Para estas niñas y mujeres forzadas a huir de guerras, violencia o persecución, el deporte es una herramienta fundamental que refuerza su integración en la sociedad de acogida, y que fomenta su bienestar físico y mental. La proyección de la Carrera de la Mujer en las distintas ciudades donde se celebra permite además visibilizar la realidad de las refugiadas y solicitantes de asilo y su capacidad de superación y resiliencia.

Además, otras 30 mujeres refugiadas acogidas por la Comisión Española de Ayuda al Refugiado (CEAR) en Barcelona también han participado en la Carrera de la Mujer este domingo. Mujeres que han llegado a Barcelona tras huir de sus países de origen para buscar un nuevo hogar donde continuar con sus vidas. En su proceso de inclusión en la ciudad, participar en esta carrera les permite disfrutar de una actividad de ocio donde divertirse mientras practican deporte y se empoderan. Formarán parte de una actividad única para crear vínculos con la ciudad y sus nuevas vecinas.

La Fundación Ibn Battuta, una entidad de ámbito estatal que trabaja por la inclusión y la cohesión social de las personas de origen inmigrante para que sean ciudadanos/as con derechos y deberes y en igualdad de oportunidades, también ha recibido de la organización de la prueba 100 dorsales gratuitos.

Pulseras Rosas ha estado presente también en todas las ferias a nivel nacional cortando coletas y donando pelucas a las mujeres más desfavorecidas, gracias al apoyo del Banco Santander.

La Z Zurich Foundation continúa su cooperación un año más con la Carrera de la Mujer Central Lechera Asturiana de la mano de Zurich Seguros, uno de los patrocinadores del circuito. En la Ciudad Condal aportará un euro a la Associació de Dones Ca l’ Aurèlia por cada mujer que cruce la meta. Y las 33.000 participantes también han podido colaborar, dentro de la campaña +SOLIDARIAS, con ADAEC, la Asociación de Afectadas de Endometriosis Crónica.

En 2023 la Asociación Española de Cáncer de Mama Metastásico ha estado en todas las ciudades. El movimiento #laMquefalta, puesto en marcha por la Alianza Daiichi Sankyo | AstraZeneca y la Asociación Española de Cáncer de Mama Metastásico (ACMM), llama a la acción de ciudadanos, empresas e instituciones para visibilizar el estadio metastásico del cáncer de mama y concienciar a la sociedad sobre esta enfermedad. La conversación sobre cáncer de mama está incompleta sino se habla de metástasis, y actualmente es poco conocida por la población. Con este movimiento se quiere incidir especialmente en las peculiaridades, el abordaje y las necesidades de los pacientes con cáncer de mama metastásico que afecta cada año a más personas en nuestro país.

La Carrera de la Mujer Central Lechera Asturiana 2023 cuenta con el patrocinio de Central Lechera Asturiana, Oysho y Banco Santander. Junto a ellos está Marlene, TotalEnergies, Zurich Seguros, Daiichy-Sankyo AstraZeneca, Welnia, ElPozo Bienstar y Nestlé Fitness. Con la colaboración del Ayuntamiento de Barcelona, y de los patrocinadores locales Instituts Odontologics, Arròs Montsià, Seidypharm Seid Lab, Honda, Ara, Axalta, Dance Motion, Toyota Team’s Motor, Sonaktrona y Norauto.

Para ti...

Patrocinadores del circuito

Vehículo oficial

Colaboradores del circuito

TREN OFICIAL

Instituciones

Patrocinadores locales

Colaboradores locales

Beneficiarios